Weetje - Schaakclub Karpov Deinze
U bevindt zich hier   Home  <   Weetje  

Beker Karpov Deinze anno 2017

Laat ons wel wezen, je moest geen astroloog te wezen om ergens in de sterren te lezen dat Ruben wel eens de bekerwinnaar anno 2017 kon worden. Omwille van zijn te drukke agenda moest hij passen voor ons clubkampioenschap, maar die bekercompetitie kon hij nog wel ergens inplannen. Hoewel, zelfs het beste paard struikelt al eens. Laat dit paard nu net een schaakstuk wezen wat het risico bij schakers enkel doet toenemen.

Vaak is het mooie van dit systeem met rechtstreekse uitschakeling het feit dat er wel eens onverwachte winnaars of finalisten opduiken. Ook in deze editie was dit niet anders, in de halve finale namen Laurent en Jean-Paul het op tegen elkaar en kregen we dus hoe dan ook al een onverwachte finalist. Binnen dit treffen trok Jean-Paul aan het langste eind en plaatste zich hiermee voor de finale tegen topfavoriet Ruben.

Aan den toog van ons lokaal is het al vaker gezegd, in onze club wint niemand zomaar van iemand. Iedere partij dient te worden gespeeld. Die bewuste avond waren de zenuwen dan ook hooggespannen, was er een verassing in de maak of diende Ruben nog een item toe aan zijn reeds rijk gevulde palmares. In het partijverslagvinden jullie het antwoord op deze vraag.